Za naš zdravi život

Udruga Inicijativa u suradnji sa Zagrebačkim Športskim Savezom održala je tijekom perioda od 15.10. do 31.10. niz projektnih aktivnosti u sklopu projekta pod nazivom "Za naš zdrav život" koji se odvijao u sklopu programa Mladi na dijelu.

Cilj projekta je poticanje zdravog odrastanja mladih s naglaskom na zdravom životnom stilu koji uključuje pozitivne i poticajne društvene odnose te tjelesne aktivnosti. Projekt se tematski fokusira na zdravlje i slobodno vrijeme mladih. Specifični ciljevi projekta su: razvoj zdravih prehrambenih navika, poticanje tjelesne aktivnosti, educiranje o negativnom utjecaju alkohola i duhana, društvena inkluzija i nediskriminacija, te poticanje pozitivnog društvenog okruženja i odnosa.

Svaka od projektnih aktivnosti uključivala je 30 mladih odnosno srednjoškolaca, te 6 volontera Udruge Inicijativa koji su sudjelovali u organizaciji i izvedbi aktivnosti.

Prva od aktivnosti održana je radionica pod nazivom "Zdrava prehrana" gdje su volonteri Udruge Inicijativa zagrebačkim srednjoškolcima kroz kratko predavanje i niz praktičnih primjera približiti koncept zdrave prehrane. Tijekom radionice učenici su također i sudjelovali u raspravi, te izrazili svoje mišljenje o načinima zdrave prehrane.

Idući tjedan održana je još jedna radionica za srednjoškolce pod nazivom "Utjecaj alkohola i cigareta na organizam" gdje su učenici, pod vodstvom volontera Udruge Inicijativa sudjelovali u raspravi, te su izrađivali informativne plakate na temu štetnog utjecaja alkohola i cigareta na ljudski organizam.

U petak 25. listopada 2013. godine održana je rekreativna aktivnost pod nazivom "Tjelesnom aktivnošću do zdravlja" na kojoj su učenici iz zagrebačkih srednjih škola sudjelovali u nizu sportskih aktivnosti kao što su košarka, odbojka, badminton, stolni tenis. Sudionici su pozdravljeni od strane predstavnika Udruge Inicijativa i Zagrebačkog Športskog Saveza, te su se družili uz osvježenja i glazbu.

U prilogu možete pronaći Edukativnu brošuru koju su napravili volonteri Udruge Inicijativa.
Edukativna brošura (u pdf formatu)

Za naš zdravi život Za naš zdravi život Za naš zdravi život Za naš zdravi život Za naš zdravi život