Izvrsnošću do poduzetništva

25.08.2014. u 12 sati u prostorijama Privatne gimnazije i ekonomske škole Katarina Zrinski, održala se završna konferencija projekta „Izvrsnošću do poduzetništva“, financiranog od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Projektni koordinator ovog projekta je bila Udruga Inicijativa, dok je PGEŠ Katarina Zrinski iz Zagreba preuzela ulogu organizatora ove konferencije te potvrdila vrijedan partnerski odnos na ovom projektu. Na konferenciji su podršku projektu dale i predstavnica Gradskog ured za obrazovanje i sport, gđa. Vesna Zlović, gđa. Tihana Radojčić, pomoćnica ravnatelja Agencije za odgoj i obrazovanje te gđa. Jasmina Muraja iz Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

 

Konferencija je započela pozdravnim govorom Dragana Stankovića, predstavnika Udruge Inicijativa koji je pozdravio sve prisutne, a posebno partnere na projektu gđu. Jadranku Oštarčević, ravnateljicu OŠ Prečko, gđu. Mariju Vičić, ravnateljicu OŠ Luke Perkovića Brinje i gđu. Dragicu Rogić iz Udruge Gačanka. Osim nazočnih na projektu su sudjelovale i osnovne škole OŠ 22. lipnja Sisak, OŠ Dvor te OŠ Ljubo Babić Jastrebarsko.

 

Nakon pozdravnog govora, mr.sc. Zdravko Tkalec, projektni menadžer, ukratko je prezentirao projektne aktivnosti, partnere na projektu te važnost poduzetništva kao međupredmetne teme. Naime, glavni cilj projekta je podizanje poduzetničkih kompetencija kod darovite djece kroz uvođenje poduzetništva kao međupredmetne teme u osnovnoj školi od 1. do 8. razreda, dok su specifični ciljevi projekta formiranje detaljnog plana za provedbu akcijskog istraživanja kao testiranja eksperimentalnog programa te evaluacija i prilagodba tog eksperimentalnog programa.

 

Završni dio konferencije bio je posvećen prezentaciji Priručnika „Poduzetništvo kao međupredmetna tema“, koji su predstavili njegov urednik Vitomir Tafra, mag.oec. te recenzenti dr.sc. Ivica Katavić i mr.sc. Anton Florijan Barišić. Kako su naglasili i urednik i recenzenti, Priručnik je sada dostupan ne samo partnerskim školama, nego i svim ostalim školama, ukoliko one prepoznaju važnost poduzetništva koja se danas vidi u svakom sektoru i svakom zanimanju, bez obzira na stupanj ili vrstu obrazovanja.

 

Ovaj projekt je dao dobru podlogu za sve buduće suradnje između udruga, osnovnih i srednjih škola, a potencijalno i vrtića, kako bi se poduzetništvo približilo ne samo djeci, nego i odraslima.

 

Konferencija je završila prigodnim domjenkom i neformalnim druženjem s projektnim partnerima.

Izvrsnošću do poduzetništva Izvrsnošću do poduzetništva Izvrsnošću do poduzetništva Izvrsnošću do poduzetništva Izvrsnošću do poduzetništva Izvrsnošću do poduzetništva Izvrsnošću do poduzetništva Izvrsnošću do poduzetništva